Uitstekend! ⭐⭐⭐⭐⭐ Bekijk onze 2470+ reviews Kiyoh reviews

Ureum dooikorrels bestellen

Kies hieronder de gewenste hoeveelheid:

Ureum dooikorrels

Nu verkrijgbaar bij Nederlandse Zouthandel

Onze dooikorrels bestaan voor 100% uit Ureum. Ureum bestaat voor 46% uit stikstof.

Het is een zeer actief granulaat zonder zoutcomponenten en wordt gebruikt ter bestrijding én voorkoming van gladheid. De korrels zijn licht van kleur, reukloos, bijten niet uit en laten geen witte waas achter op de ondergrond.

Ureum dooikorrels

Milieuvriendelijk

Ureum is onschadelijk voor mens, dier en milieu. Dit product vormt daarmee een verantwoorde methode om gladheid te bestrijden. De biologische afbreekbaarheid van de gebruikte actieve stoffen in dit product voldoet aan de detergentenverordening (EG 648/2004).

Gaat 5 x langer mee dan strooizout

Deze natuurvriendelijke gladheidsbestrijder gaat tot 5 x langer mee dan regulier strooizout.

Bijt niet uit op ondergrond en tast niet aan

Ureum is bij uitstek geschikt op vele soorten ondergrond zoals beton, kalkzandsteen, natuursteen en groenvoorziening. Het tast metalen constructies niet aan. Ook in gevallen waarbij u niet wilt dat smeltwater met zout naar binnen komt, is ureum een uitstekend alternatief voor strooizout.

Blijft werken bij extreem lage temperaturen

Dit product behoudt zijn werking bij extreem lage temperaturen tot -25 °C!

Gebruik en verpakking

U strooit de korrels gelijkmatig uit voor- of tijdens de gladheid. Het product is, onder juiste (droge) omstandigheden, onbeperkt houdbaar. De dooikorrels zijn verpakt in stevige plastic emmers met een hersluitbaar deksel.

Gunstig geprijsd en gratis aan huis bezorgd

Waarom bij Nederlandse Zouthandel bestellen? Wij leveren de beste kwaliteit ureum dooikorrels tegen een lage prijs en natuurlijk gratis aan huis bezorgd.

 

Strooizout KenS 25kg

NRC 2-1-2021

Verschilt strooizout van keukenzout?

De verschillen tussen zouten zitten hem in de vorm, en die hangt samen met hoe het zout is gewonnen. In Nederland zijn twee producenten van zogenoemd ‘vacuümzout’. „In de bodem op ongeveer een kilometer diepte zit een zoutlaag. Water wordt in de zoutlaag gepompt en door de aardwarmte komt er warme, verzadigde pekel naar boven. Dat wordt vacuüm gedroogd, vandaar vacuümzout”. Er is ook steenzout, uit zoutmijnen uit onder meer Duitsland. Zeezout wordt in zonnige landen aan zee uit zoutpannen gewonnen.

Strooiwagens rijden rond met steenzout of vacuümzout. Zeezout heeft onregelmatige hoekjes. Dat is niet handig in een strooiwagen. Vergelijk het met legoblokjes in een trechter, dat loopt niet. Steenzout heeft de beste ‘loopeigenschappen’, de gelijkmatige korrels lopen lekker uit de strooier. Er zit wel verschil in korrelgrootte, dat is voor strooizout handig. Zout laat ijzel en sneeuw smelten. Als je strooit doen de kleinste korrels snel hun werk, de grotere korrels worden de ijslaag ingereden, daar heb je langer wat aan.

De gebruikte korrelgrootte is cultureel bepaald. Wij werken in Nederland met korreltjes tussen de 0,16 en 1,6 millimeter. In Duitsland gebruiken ze korrelgroottes van 0 tot 5 millimeter. Dat is geen technisch ding, maar een voorkeur.”

Pekelwater is meteen actief.

Naast droog zout sproeien strooiwagens ook pekelwater. Pekelwater is meteen actief. Het zorgt er ook voor dat droge zoutkorrels niet meteen wegwaaien.

Bij extreme kou werkt zout niet meer. Dooikorrels werken tot -25°. Het wordt gebruikt op opritten van gebouwen waar men geen zout op de vloer wil hebben, en op Schiphol. Zout beschadigt vliegtuigen, dat wil je daar niet hebben.

Herinner je je nog dat vroeger roze zout werd gestrooid? Op zout zat vroeger accijns, maar strooizout was accijnsvrij. Het werd gekleurd met de rode kleurstof eosine om misbruik tegen te gaan. Gemeenten wilden heel lang daarna ook nog roze zout. Dat vonden ze handig, je kon zien waar gestrooid was. Maar dat die kleurstof ooit nodig was geeft wel aan: strooizout en keukenzout liggen heel dicht bij elkaar.”

Winkelwagen
Scroll naar boven